Gyermek tervezés - Szülés - Baba nevelés

A Halak baba

0

Csecsemőként igen nagy alvó. Ne aggódjunk, az álmok hasznára válnak. Csendes álmodozó, lágy természetű. Ragaszkodik hozzá, hogy a szülei vagy testvérei vigyázzanak rá és állandóan babusgassák. Örül, ha minden a kényelmét szolgálja, ha minden azért történik, hogy ő még jobban érezze magát. Könnyen sírva is fakad, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Szereti a gyengéd bánásmódot. Finom lelke megkívánja a kitüntetett figyelmet, érzékenysége a látványosan megnyilvánuló szeretetet. Lételeme a víz, imádja a fürdetést.

A Halak gyermek

Mivel nagyon jól érzi magát az otthon melegében gyermekként legszívesebben állandóan otthon ülne. Óriási szüksége van szülei jelenlétére, mert fél a magánytól. A családi fészek megnyugtatja rendkívül érzékeny lelkét. Félénk. Próbáljunk segíteni neki, hogy legyen önbizalma, és biztassuk, hogy közeledjen másokhoz! Játékai közül a macikat kedveli a legjobban, s elképzelhetetlen, hogy evéskor vagy alváskor ne legyen a keze ügyében egyik kedvence. Kitűnő felfogású, könnyen megérti a dolgok rejtett lényegét. Kedvenc időtöltése a séta, vagy a játszótéri mókázás valamelyik családtaggal. Alapvető fontosságú, hogy a szülők őszinteségre neveljék a Halak jegyében született gyermeket. Ez sokszor nehézségekbe ütközik, de a nemkívánatos hajlam a valóság kiszínezésére súlyos gondokat okozhat a későbbiekben. Kis korától kezdve ösztönözni és jutalmazni kell minden elfoglaltságot, amely a képzeletét alkotóan serkenti. Ez nem megy könnyen, mivel a Halak-gyermek mindig ismer valakit, aki nála jobban ért a dologhoz. Erről nem érdemes vitába bonyolódni vele, inkább mutassunk rá, hogy mások mennyivel rosszabbul csinálják. A természettudományok iránti érdeklődése feltétlenül ösztönzésre érdemes. Mindig értékeljük az eredményeit, hiszen mindenáron örömet akar szerezni. A közönyösséget gyűlöli a legjobban a világon. 7 és 15 éves kora között öltenek benne formát a dolgok. Ne hagyjuk álomvilágba menekülni. Vegyük rá, hogy rendszeresen végezze el a feladatait. Fokozott érzékenysége miatt félénkké válhat, a büntetéstől való félelme miatt füllenthet.

A Halak kamasz

Kamaszként látszólag nyugodt, de belül forrong. Ez hatással lehet iskolai eredményeire. Biztassuk, hogy mondjon el mindent! Az irántunk való szeretet miatt nem mer beszélni a gondjairól. Mivel lelke mélyén kedves álmodozó, ne terheljük a saját mindennapi gondjainkkal.
Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Neptunusz
Eleme: víz
Fém: platina, ón
Drágakő: a színtelen, varázslatos holdkő (adulár)
Kedvenc színe: halvány tengerzöld
Virágok: tavirózsa, tengerkék színű virágot hozó növények

Erősségei:

 • Eredeti és tréfás
 • Fantáziadús és érzékeny
 • Együttérző és kedves
 • Önzetlen és naiv
 • Intuitív és jóindulatú
 • Választékos és önfeláldozó

Gyengéi:

 • Ábrándokba menekülő és idealista
 • Zárkózott és határozatlan
 • Gyenge akaratú és befolyásolható
 • Nehezen fejezi ki érzelmeit
 • A jótündérek ajándéka: Álmodozó lévén képes színesen és pozitívan látni a világ dolgait és a jövőt.

Álma: Békében és összhangban élni egy jobb, teljesebb világban.

Leave A Reply

Your email address will not be published.