Főoldal / Terhesség / Szaunázhat-e a kismama?

Szaunázhat-e a kismama?

Ha korábban nem szaunáztunk, semmiképpen ne a várandósság idején kezdjük el. Nem tudhatjuk, hogyan reagál szerveztünk a hirtelen forróságra.
A hideg-meleg váltakozása edzi a véredényeket, erősíti az immunrendszert, de arra hajlamosaknál görcsöt is okozhat. A nagy melegben kitágulnak a véredények, megváltozik a vérnyomás, szédülés, ájulás fordulhat elő. Aki a terhessége előtt is rendszeresen szaunázott, némi módosítással folytathatja. Az első 3 hónapban amúgy is gyakori a hányinger, az émelygés, éppen ezért ajánlatos ebben az időszakban kísérővel menni. Aki semmilyen kellemetlenséget nem tapasztal, maradhat, amíg jól átmelegszik, de legfeljebb 10 percig.

Az utána szokásos hideg vizes medence helyett válassza a zuhanyt! A has hirtelen lehűtése görcsöt okozhat, ám a végtagok, különösen a láb ereinek jót tesz a hideg-meleg váltakozása. Fontos, hogy szaunázás után jusson idő egy kis pihenésre vagy lassú sétára a friss levegőn. Az elveszett folyadékmennyiséget vitamindús, kalóriaszegény, ásványi anyagokban gazdag italokkal pótoljuk. Szauna után ne feledkezzünk el bőrünk bekrémezéséről, finom masszírozásáról se!

About admin

Érdekelhet

Jógaszülés – Holisztikus szemléletű felkészítés a szülésre és az anyaságra

A Birthlight® Jógaszülés egy finom és holisztikus (tehát úgy testi, mint lelki) megközelítésmód, mely során …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.