Gyermek tervezés - Szülés - Baba nevelés

Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért

0

Http://www.gezenguz.hu Email: gezenguz@gezenguz.hu

Telefon: 06 1 243 8595, 06 20 9347 318

Vezető terapeuta: Dr. Schultheisz Judit
Csecsemők hidroterápiája
Tevékenységeik között kiemelt helyen szerepel a csecsemők hidroterápiája. A hidroterápiára a csecsemőt gyengéd izommasszázzsal készítik fel. A gyakorlatokat a szülők végzik naponta az otthoni fürdőkádban. Az ismerős környezet a gyermek számára biztonságot jelent. Próbálják bevonni mindkét szülőt, aktivizálni a családtagokat, ezzel a család összetartó erejét erősíteni. A gyakorlatok hatására a szülő-gyermek kapcsolat javul.
Csoportos hidroterápia
A megfelelően segített adaptációs időszak és az első – biztonságban eltelt – 5 hónap után a babák csoportos uszodai foglalkozásokon vesznek részt. Az uszodában a kádas program folytatásán túl (sérüléstől függően) az úszás illetve az úszó mozdulatok elsajátítása is cél.
A hidroterápia vízi tornát, víz alatti tornát, víz alatti fejlesztést, úszást, közös játékot foglal magába és nem egyszerűen csak a “szárazföldi ” munka kiegészítője, hanem a komplex terápia egyik metodikai egysége. Sok speciális eszköz, játék segítségével próbálják ezt a munkát hatékonyabbá, színesebbé tenni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.