Gyermek tervezés - Szülés - Baba nevelés

A Bak baba

0

A Bak bébi szemlélődő, megfigyelő, szereti a nyugalmat. Ne aggódjunk, ha hosszú csendbe burkolózik, ez tartózkodó természetének a jele. Nem szereti, ha megzavarják. Ha sokan vannak körülötte, az előbb-utóbb nyugtalanítani kezdi. Nem kedveli a változásokat. Alkalmazkodnunk kell a ritmusához. Már babaként is praktikus, szereti, ha megmutatják neki, hogyan működnek az új játékok, hogyan kell velük játszani.

A Bak gyermek

Gyerekként komolynak és higgadtnak látszik. Nagy felelősségérzettel rendelkezik. Gondolkodik, utána cselekszik. Különösen fontosak neki a kapcsolatok. Mindenről kialakult véleménye van, de csak óvatosan mondja ki, amit gondol. Büszke a szüleire, akik jó ha tudják, hogy gyermekük igen konvencionális, és biztos, jól megszervezett, fegyelmezett családi légkörre van szüksége. Ezen kívül igényli az érvekkel alátámasztott bátorítást. A legjobb ösztönzést a felelősséggel járó megbízások és a zsebpénz jelentik. Önbizalmát, játékos kedvét főleg pedig hamisítatlan életörömét szüntelenül táplálni kell, különben túlságosan komoly, esetleg koravén lesz. A Bak-gyermekre sok minden jellemző: kicsit magamutogató, minden érdekli, mindig ki akarja próbálni az új dolgokat. Érzelmeit ritkán nyilvánítja ki, de visszafogottsága nem akadályozza meg abban, hogy új kapcsolatokat teremtsen. A nagy baráti összejövetel nem az ő világa, jobban szeret otthon olvasni vagy tanulni. Kiválóan tud koncentrálni, élvezi az olvasást, kedvenc időtöltése a könyvek böngészése. Próbájuk meg rávenni a szórakozásra, kikapcsolódásra, mert hosszútávon zárkózottá válhat, és nehezen fog kommunikálni a többiekkel. Rendszerető, szívesen segít a rendteremtésben, a házimunkában. Örül neki, ha dicsérik, s ez mindig ösztönzően hat rá. Erős oldala az emlékezőtehetsége és az akaratereje. Egyáltalán nem ijed meg a hosszú ideig tartó tanulástól. Becsvágyát állandóan serkenteni kell, így tud jobb eredményeket elérni. Mindig úgy érzi, hogy nem tud eleget. A szellemi túlterheléstől óvjuk, mert az depresszióval, memóriazavarokkal járhat. Ne érje semmi igazságtalanság, mert zárkózottá válik.

A Bak kamasz

Nehéz megérteni ebben a bonyolult korszakban, kiszámíthatatlanná válik. Gondolatait, érzelmeit megtartja magának. Nála minden belül játszódik le. Ösztönösen megérzi, hogy az idő a javára dolgozik, és csak 20-30 éves kora körül alakul ki az egyénisége.

Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Szaturnusz
Eleme: föld
Fém: ólom
Drágakő: ametiszt, türkiz
Kedvenc színei: méregzöld, szürke, fekete, barna
Virágok: borostyán, árvácska, vadárvácska

Erősségei:

 • Ambiciózus és fegyelmezett
 • Gyakorlatias és megfontolt
 • Jó koncentrálóképességgel rendelkezik
 • Türelmes és körültekintő
 • Szórakoztató és tartózkodó
 • Rendszerető és ügyel a részletekre
 • Képes hosszú tervek megvalósításába belefogni

Gyengéi:

 • Pesszimista és fukar
 • Túlzottan konvencionális és merev
 • Kevéssé közlékeny
 • Lassú és zárkózott
 • A jótündérek ajándéka: Mély tudás és belső erő, vezető szellem.

Álma: Vezető szellemét szeretné kiteljesíteni egy nagy vállalkozásban.

Leave A Reply

Your email address will not be published.