Gyermek tervezés - Szülés - Baba nevelés

Az Oroszlán baba

0

Már csecsemőnek sem könnyű eset a kis Oroszlán! Az első hónapoktól kezdve kimutatja vérmérsékletét. Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Ha a cumisüveg nem áll rendelkezésre, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség, az Oroszlán-bébire mondják, hogy van benne valami plusz. Mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, s igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja, ha a figyelem középpontjában lehet.

Az Oroszlán gyermek

Ha szülei pihenésre és derűs nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy a kis Oroszlánnal ez nem megy. Már nagyon korán társas lény, de a magány sem riasztja el, ugyanis ő az, aki dönt, hogy egyedül akar-e maradni vagy sem. Mindig talál valakit, akivel beszélgethet. Derűs természete és hirtelen felbuzdulása hamar megmutatkozik, s mindig kifejezetten bájos. Szervezőkészsége szintén korán megnyilvánul, de a szülőknek figyelniük kell gyermekük vezérségre irányuló hajlamát, még mielőtt móresre tanítaná az egész óvodát. Magabiztossága azonban nem olyan erős, mint amilyennek látszik, s meglepően könnyű lelohasztani a fiatal Oroszlánt – talán az is elegendő, ha egy jóindulatú felnőtt komolyan kritizálja egy-egy munkáját. Ha erre sor kerül, a bírálat kedvesen, humorosan hangozzék el, különben súlyosan megbánthatjuk önérzetében. Rá kell nevelni arra, hogy meghallgassa mások véleményét, még ha nem is ért egyet vele. Így talán kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan felnőtt lesz, aki rögeszmékkel bástyázza magát körül. Ugyanígy le kell építeni makacsságra való hajlamát. Próbáljuk megkülönböztetni az eltökéltségtől, amely természetesen üdvözlendő és támogatandó. Lelkesedése sosem apad ki, ha a gyerek érdeklődik valami iránt, valószínűtlen, hogy valaha is abbahagyja. Mindig is az élet napos oldalára vágyik majd, hajlamos a bolondozásra, de nagyon makacs természetű. Jellemző rá az Oroszlán-jegyből a függetlenség imádata, a kalandvágy. Ezért is kell figyelemmel kísérni ha játszik, mert könnyen elkalandozhat másfelé. Barátkozó típus, de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés játékokat, a dobot, a xilofont. Szereti a társaságot, éhes a szeretetre. Határozott egyéniség, tudja, mit akar. Bízik magában és másokban is, igazságérzete fejlett. Nem szereti, ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat. Általában az iskolai előmenetele problémamentes. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért sikerrel végigviszi, amibe belefogott. Hajlamos bizonyos tárgyakat elhanyagolni, mondván, arra nincs semmi szüksége. Próbáljuk meggyőzni, hogy a széleskörű, általános műveltség nagyon fontos.

Az Oroszlán kamasz

Kamaszként mindenáron sikereket akar aratni. Igen büszke. Kifogásainkat négyszemközt mondjuk meg neki. Imádja, ha művelt emberek veszik körül. Fontos számára a barátság. Vállalja a felelősséget, de a tévedéseit is. Sikereihez gratuláljunk, mivel szüksége van arra, hogy érezze, szeretik, csodálják.

Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Nap
Eleme: tűz
Fém: arany
Drágakő: a tüzesen csillogó rubin
Kedvenc színei: a Nap ragyogó színei: sárga, narancs és vörös
Virágok: a sárga virágok, pl. a boglárka, gólyahír, körömvirág a tavirózsa és a liliom

Erősségei:

 • Széles látókörű és nyitott
 • Kreatív és lelkes
 • Nagylelkű és melegszívű
 • Becsületes
 • Hűséges és odaadó
 • Jó vezető

Gyengéi:

 • Túlzottan becsvágyó
 • Merev és ellentmondást nem tűrő
 • Fontoskodó és leereszkedő
 • Fokozott önbecsülés
 • Hatalmaskodó és tolakodó
 • Rugalmasság hiánya
 • A jótündérek ajándéka: Simulékony és jó kifejezőkészségű, ami csapatvezérré teszi.

Álma: Megfelelni a kihívásoknak, akár saját erejét felülmúlva is.

Leave A Reply

Your email address will not be published.